Trening pod nazivom „O-pravo na obrazovanje“

Mreža mladih Hrvatska organizirala je trening pod nazivom „O-pravo na obrazovanje“!
Trening se održao u sklopu programa Abeceda prava mladih Roma: O-pravo na obrazovanje u partnerstvu s organizacijom Hrvatsko Debatno Društvo i udrugom HERMAS.
Trening je održan 03. – 07.travnja 2013.g. u Zagrebu. Na treningu je sudjelovalo 15 mladih Roma i Romkinja iz svih dijelova Hrvatske, Slavonskog Broda,Siska, Pule, Međimurja i Zagreba. Iz grada Siska na radionici je sudjelovala Jasmina Salihi i Zulfina Salihi, članice udruge“Nevo Drom“ Sisačko –Moslavačke županije i grada Siska.
Teme o kojima se diskutiralo: položaj mladih Roma,identitet,socijalna isključenost i medijska edukacija i tehnike debate. Cilj ovog treninga bio jeuključiti mlade Rome da sudjeluju kao asistenti/treneri u organiziranju i održavanju radionica koje će biti organizirane po cijeloj Hrvatskoj, odnosno mladi Romi će voditi radionicu s trenerima iz Mreže mladih Hrvatska.
Prva radionica održana je u gradu Sisku 30.04.2013.god. u prostoriji udruge „Nevo Drom“.
Radionicu pod nazivom „ Da li se slušamo“ vodile su trenerica Julija Mikić i Jasmina Salihi . Tema radionice bila je: Nenasilna komunikacija i aktivno slušanje.
Na radionici je sudjelovalo desetak mladih Roma i Romkinja iz grada Siska.
Nakon prve radionice koja je uspješno provedena nastavlja se edukacija pod nazivom „Pričam ti svoju priču „koja je održana u hotelu Panonija. Sudjelovalo je 20 mladih Roma, svi članovi udruge „Nevo Drom“.
Edukacija se odvijala uz igre i druženje, a ujedno i poučnu edukaciju.
Za vrijeme odvijanja edukacije snimao se film koji će uskoro biti objavljen na web stranici udruge „Nevo Drom“ .

Scroll to Top