Udruga Roma Bajaša Kutina


ONaziv udruge/predsjednik
Udruga Roma Bajaša Kutina/ Nedeljko Bogdan
Adresa/kontakt
S.Radića 328, Kutina / 092 299 5567
Osnovna djelatnost
Pomoć pripadnicima romske nacionalne manjine radi poboljšanja njihova položaja u društvenoj zajednici izvan romskog naselja te promicanje nacionalnog, kulturnog, jezičnog i vjerskog identiteta Roma.


Udrugu je 2011.g. osnovao Nedeljko Bogdan s ostalim pripadnicima romske nacionalne manjine.
Cilj udruge je pomoć pripadnicima romske nacionalne manjine radi poboljšanja njihova položaja u društvenoj zajednici izvan romskog naselja.
Udruga također radi na promicanju nacionalnog, kulturnog, jezičnog i vjerskog identiteta Roma.
Članovi udruge sudjeluju u mnogobrojnim aktivnostima koja se tiču zbrinjavanja nepropisno odloženog otpada. 21. travnja 2012.g. udruga je sudjelovala u najvećoj ekološkoj akciji pod nazivom „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“ kojom su volonteri diljem Hrvatske uklanjali nelegalne deponije od kojih je jedna i u Gradu Kutini.
Akcija je organizirana u okviru globalne kampanje “Let’s do it”, a u gradu Kutini akciju je provela Regionalna ekološka udruga “Zeleni Moslavine” zajedno s ostalim volonterima na čišćenju nelegalnog odlagališta otpada u Radićevoj ulici (neposredna blizina Parka prirode Lonjsko polje).
Također, aktivnim radom na njegovanju i očuvanju romske tradicije i kulture, udruga svake godine u Pučkom učilištu Kutina održava manifestaciju povodom Svjetskog dana Roma, zajedno s ostalim romskim udrugama iz Kutine.
Udruga se financira iz donacija lokalne samouprave i Savjeta za nacionalne manjine.
Plan udruge je uključiti što veći broj Roma u rad udruge s ciljem pružanja pomoći Romima te njegovanja nacionalnog identiteta i očuvanja tradicijske kulture.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top