Romski nogometni klub “Roma” Sisak


ONaziv udruge/predsjednik
Romski nogometni klub “Roma” Sisak/ Dragoljub Nikolić
Adresa/kontakt
Capraške poljane 39, Sisak/ 099 678 6404
U kratkim crtama
– Romski nogometni klub “Roma” Sisak se od jeseni 2008.g. natječe u 3. Županijskoj ligi.
– Klub koristi igralište NK “Hrastelnica”. Uredili su igralište te uveli tuš kabine za suce.
– Surađuju s O.Š. Braća Bobetko glede održavanja teoretske nastave za malu školu nogometa


Uz udrugu „Romska prava“ djeluje i udruga Romski nogometni klub „Roma“ Sisak.

Udruga je osnovana 2007. godine s ciljem uključivanja pripadnika romske nacionalne manjine u razne sportske aktivnosti s posebnim naglaskom na uključivanje mladih Roma, a u interesu promicanja zdravog života, te utjecaja na odgoj i odrastanje mladih Roma.

Aktivno sudjelovanje u športskim aktivnostima jedan je od načina neizravnog obrazovanja mladih Roma o osnovnim temeljima za bolju budućnost.

Također, udruga posebnu pozornost stavlja na mlade talente koji zbog svojih iznimnih vještina i sposobnosti imaju priliku uključiti se u športske aktivnosti i izvan udruge, a na taj način uključiti se u neromsku zajednicu.

Imajući na umu kako tipično obilježje romskih obitelji, stambeni uvjeti kao i razina socijalne isključenosti utječu na razvoj i odgoj djeteta, udruga svojim djelovanjem i uključivanjem što većeg broja mladih nastoji poticati mladež na zdrav život, stjecanje radnih navika kao i uključivanje u širu zajednicu kroz razne sportske aktivnosti.

Udruga svake godine za vrijeme ljetnih i zimskih praznika provodi projekt „Mala škola nogometa“ u prostorijama Osnovne škole „Braća Bobetko“ koja udruzi ustupa svoju športsku dvoranu.

Klub koristi i nogometno igralište NK „Hrastelnica“ gdje su uredili igralište i uveli tuš kabine za suce.

Udruga ima 40 aktivnih članova i oko 70 volontera koji sudjeluju u aktivnostima i radu udruge. U 2008. godini zbog iznimnih potencijala članova nogometnog kluba, klub je ušao u 3. Županijsku ligu.

U 2011. godini Hrvatski olimpijski odbor udruzi je donirao nogometnu opremu.

Udruga se financira kroz donacije Grada Siska, projekte Županije Sisačko – moslavačke i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Scroll to Top