Natječaj HEP

Udruga Roma Sisačko – moslavačke županije i grada Siska „Nevo Drom“ dobila je donaciju sredstava u iznosu od 9.000,00 kuna za projekt pod nazivom „Romsko svjetlo – edukacija i integracija djece i mladih pripadnika romske manjine“.

U sklopu projekta „Izgradnja kapaciteta romskih udruga u Sisačko – moslavačkoj županiji“ udrugu „Nevo Drom“ o raspisanom natječaju informirao je partner na projektu Udruga mladih Novi svijet „Luščani“, a također je udruzi pružena pomoć i u sastavljanju projektnog prijedloga.

Cilj projekta je poboljšanje informatičke pismenosti djece i mladih pripadnika romske nacionalne manjine kroz kupnju dva računala za održavanje računalnih edukacija. Kroz edukaciju mladih Roma želi se podići svijest o važnosti obrazovanja i nastavka školovanja osobito mladih Romkinja. Također, obzirom na veliki problem romske djece kod polazaka u školu zbog nepoznavanja hrvatskog jezika želi se poboljšati bolje poznavanje hrvatskog jezika da bi se postigao bolji uspjeh u školi.

U sklopu projekta provoditi će se i satovi davanja instrukcija iz društvenih predmeta koje će voditi stručna osoba. Radionice koje će započeti u sklopu projekta nastaviti će s radom i nakon završetka projekta, na volonterskoj bazi.

Scroll to Top