Romski asistent

Pgp Sisak u sklopu projekta „Izgradnja kapaciteta romskih udruga u Sisačko – moslavačkoj županiji angažirao je Marjana Nikolića kao asistenta na implementaciji projekta, odnosno u radu s romskim udrugama kao i pripadnicima romske nacionalne manjine.
Marjan Nikolić rođen je 07.11.1990. godine u Sisku. Sa završenim srednjoškolskim obrazovanjem, sukladno Nacionalnom programu za Rome radi u O.Š. Braća Bobetko kao romski pomagač.
Njegovo radno mjesto izrazito je važno za pripadnike romske nacionalne manjine iz razloga što njegova pomoć u nastavi romskoj djeci, rezultat je nastavka njihova daljnjeg školovanja.
Velika vrijednost romskog pomagača ogleda se u činjenici da romskoj djeci pomaže u praćenju nastavnog programa kao i pisanju domaćih zadaća izvan nastave u dnevnom boravku. Marjan ne samo da pomaže romskoj djeci već pomaže i ostalim učenicima O.Š. Bobetko.
Marjan osmišlja radionice, produžena je ruka nastavnicima u odazivu roditelja na roditeljske sastanke. Također, pomoć osnovnoškolcima ujedno je i pomoć roditeljima romske djece budući oni svojoj djeci ne mogu asistirati u pisanju zadaća jer su većinom nepismeni a neki od njih ne govore hrvatski jezik.
Pokazatelj uspješnih rezultata romskog pomagača leži u činjenici da Marjan svoju dužnost pomagača vrši od 2009. godine, te zbog vidljivih rezultata ravnateljica O.Š. Braća Bobetko zalaže se za primitak Marjana u stalni radni odnos.

Download (PDF, Unknown)


Kao romski asistent Marjan će prikupljati podatke potrebne za analizu romskog civilnog društva u Sisačko – moslavačkoj županiji te sudjelovati u suradnji s Pgp-om na poboljšanju položaja romske nacionalne manjine u društvenoj zajednici.

Scroll to Top