Udruge Roma SMŽ

Analiza prioriteta za razvoj politika za mlade

Analiza prioriteta za razvoj politika za mlade u Sisačko – moslavačkoj, Vukovarsko – srijemskoj i Osječko – baranjskoj županiji


Udruge Roma SMŽ

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti

PGP Sisak je štandom postavljenim na novoj šetnici u Sisku, u sklopu aktivnosti projekata koje provodi obilježio Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.  Dan 17. listopada odlukom Ujedinjenih naroda obilježava se diljem svijeta kao dan… Više »


Udruge Roma SMŽ

Zagrebačka deklaracija o pristupu osobnim dokumentima i registraciji iz 2011. godine

Zagreb Declaration – Zagrebačka deklaracija


Udruge Roma SMŽ

PGP Sisak na predstavljanju istraživanja o diskriminaciji Ureda pučkog pravobranitelja

PGP Sisak u ponedjeljak 11.9.2017. je sudjelovao na predstavljanju rezultata „Istraživanja o stavovima i razini svijesti o diskriminaciji i pojavnim oblicima diskriminacije“ u Kući Europe u Zagrebu. Istraživanje je provedeno u 2016. u suradnji s agencijom IPSOS,… Više »


Udruge Roma SMŽ

Spriječimo apatridnost zajedno!


Udruge Roma SMŽ

Osobe bez državljanstva u Hrvatskoj

U okviru projektnih aktivnosti na projektu “Prevencija apatridnosti u romskoj populaciji u Hrvatskoj” izradili smo drugi po redu video (kratak film) u kojem predstavljamo problem naše stranke Ruže Nikolić, pripadnice romske nacionalne manjine, te Vas ovim putem pozivamo… Više »


Udruge Roma SMŽ

Svjetski dan izbjeglica 2017. u Sisku

PGP Sisak je dana 20.06.2017. u Sisku obilježio Svjetski dan izbjeglica. U središtu grada, na novoj pješačkoj zoni, PGP je imao promotivni štand i informirao građane o pravima izbjeglica i migranata. Mnogi građani su pokazali empatiju i… Više »


Udruge Roma SMŽ

Svjetski dan izbjeglica

#UzIzbjeglice #RefugeeDay


Udruge Roma SMŽ

Sada je pravo vrijeme za: Jel’ te netko pitao za mišljenje?

Pozivamo građane cijele naše županije da u skladu s održanim izborima i novo/staro izabranom vlašću podjele s nama svoje sugestije, mišljenja, probleme i potrebe za dobrobit cijele svoje zajednice. Veseli nas da Platforma 044 prvotno financirana od… Više »


Udruge Roma SMŽ

PGP Sisak u emisiji Potraga na RTL televiziji!

U potrazi za ljudima bez državljanstva: oni su bez papira, bez prava i potpuno nevidljivi http://www.vijesti.rtl.hr/potraga/2684063/u-potrazi-za-ljudima-bez-drzavljanstva-oni-su-bez-papira-bez-prava-i-potpuno-nevidljivi/


Udruge Roma SMŽ

Svjetski dan Roma 2017

Dana 21.04.2017., u dvorani Doma INA Rafinerije u Sisku, održana je manifestacija obilježavanja Svjetskog dana Roma. Svjetski dan Roma obilježava se u spomen Prvog svjetskog kongresa Roma otvorenog 08.04.1971. u Londonu, a na kojem su usvojene odluke… Više »


Udruge Roma SMŽ

Prevencija apatridnosti u romskoj populaciji

Dana 12. travnja 2017. PGP Sisak je, u sklopu aktivnosti na projektu „Prevencija apatridnosti u romskoj populaciji“ financiranog od strane UNHCR-a, organizirala promotivni štand na Šetnici Slave Striegla u Sisku s ciljem informiranja građana o problematici apatridnosti…. Više »


Udruge Roma SMŽ

PGP Sisak član je Povjerenstva za izradu Akcijskog plana za Rome za razdoblje 2017. – 2019.

Odlukom gradonačelnice Grada Siska, imenovano je Povjerenstvo za izradu Akcijskog plana za Rome kojeg čine predstavnici, grada Siska, Vijeća romske nacionalne manjine, romskih udruga, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, osnovne škole Braća Bobetko, Centra za socijalnu skrb u… Više »


Udruge Roma SMŽ

“Spriječimo apatridnost”

“Spriječimo apatridnost” prvi je od ukupno četiri kratka videa snimljen u sklopu provedbe projekta “Prevencija apatridnosti u romskoj populaciji” financiranog od strane UNHCR-a koji PGP Sisak provodi u periodu 01.01.2017. – 31.12.2017.


Udruge Roma SMŽ

UNHCR promotivni štand

Dana 29.03.2017., PGP Sisak je u sklopu aktivnosti projekta Besplatna pravna pomoć povratnicima, izbjeglicama, manjinama i ostalim ugroženim osobama financiranog od strane UNHCR-a, a koji PGP provodi u periodu 01.01.2017. – 31.12.2017., organizirao prvi od četiri promotivna… Više »


Udruge Roma SMŽ

Intervju Milana Kreća – projekt „Važno je zvati se Rom„

izvor: romi.hr Razgovarao: Stojan Obradović Udruga Projekt građanskih prava Sisak prošle je godine provodila projekt „Važno je zvati se Rom„. Osnovni cilj ovog projekta je bio osvijestiti pripadnike romske nacionalne manjine o važnosti samodeklariranja, jer samo tako… Više »


Udruge Roma SMŽ

PGP Sisak predstavio projekt o prevenciji apatridnosti (audio)


Udruge Roma SMŽ

Radionice o procijepljenosti djece – Inkluzivni mobilni tim Grada Siska

U sklopu programa „Sisačka šarena inkluzija“, Inkluzivni mobilni tim Grada Siska, koji su činili predstavnici Grada Siska, O.B. dr. Ivo Pedišić, Doma zdravlja Sisak i Centra za socijalnu skrb Sisak, a kojim koordinira PGP Sisak, održao je… Više »


Udruge Roma SMŽ

Radio emisija “Romski svijet” 27.12.2016.

Radio emisija o romskoj nacionalnoj manjini u Sisačko-moslavačkoj županiji napravljena je u okviru projekta “Važno je zvati se Rom”, koji je financiran od strane EU te sufinanciran od strane Vladinog ureda za udruge. O problematici Roma, govorit… Više »


Udruge Roma SMŽ

Javni poziv podnositeljima zahtjeva za Stambeno zbrinjavanje na područjima posebne državne skrbi

Javni poziv podnositeljima zahtjeva za stambeno zbrinjavanje na PPDS 2017.g