Udruge Roma SMŽ

Prva stranka PGP-a koja je dobila putovnicu za osobe bez državljanstva u Republici Hrvatskoj!

#statelessness #1954Convention #freedomofmovement  #humanrights #civilrights #freelegalaid #ens #crpsisak


Udruge Roma SMŽ

PGP je primljen u članstvo Europske mreže za osobe bez državljanstva (European Network for Statelessness)!

PGP Sisak je od 8.11.2018. pridruženi član Europske mreže za osobe bez državljanstva. Mreža je to nevladinih organizacija, akademskih inicijativa i pojedinih stručnjaka koji se bave rješavanjem apatridnosti u Europi. Glavna misao vodilja je da sva ljudska… Više »


Udruge Roma SMŽ

Bezdržavljanstvo u Hrvatskoj

Bezdržavljanstvo ima izrazito velik negativan utjecaj na život pojedinca. Imati državljanstvo jedno je od temeljnih prava zajamčenih Konvencijom o smanjenju slučajeva bezdržavljanstva iz 1961. i Konvencijom o pravnom položaju osoba bezdržavljanstva iz 1954., a koje je Hrvatska ratificirala kao… Više »


Udruge Roma SMŽ

Okrugli stol – beskućnici u Sisačko-moslavačkoj županiji

PGP Sisak je 10.10.2018. u Sisku organizirao okrugli stol povodom Svjetskog dana beskućnika. Okrugli stol je organiziran u okviru projekta “Besplatna pravna pomoć beskućnicima, kojeg sufinancira Sisačko-moslavačka županija. Cilj projekta je podići razinu svijesti beskućnika te nadležnih… Više »


Udruge Roma SMŽ

Sisački Romi prvi dobivaju višenamjensko sportsko igralište

Veljko Kajtazi

izvor: tportal.hr Početkom radova na izgradnji višenamjenskog sportskog igrališta u Capraškim Poljanama pokraj Siska počelo je ostvarivanje prvog takvog projekta u romskim naseljima, a igralište se gradi na poticaj Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “Kali Sara”, dok… Više »


Udruge Roma SMŽ

Edukacija za korištenje on-line alata za praćenje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma

PGP Sisak sudjelovao je 12. i 13. lipnja 2018. godine na edukaciji za korištenje on-line alata za praćenje Nacionalne strategije za uključivanje Roma (NSUR) i Akcijskog plana za provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma. Zajedno s PGP-om… Više »


Udruge Roma SMŽ

Besplatno osposobljavanje za zavarivače

Za upis u program potrebno je ispuniti određene uvjete koji su navedeni u letku. BESPLATNO OSPOSOBLJAVANJE ZAVARIVAČA


Udruge Roma SMŽ

Predstavljen Fond „Desa i Jerko Baković“ Zahvalne čestitke teti Desi za njezin 101. rođendan!

Prigodom 101. rođendana dobročiniteljice Dese Baković, u četvrtak 19. travnja u Kući ljudskih prava u Zagrebu Zaklada SOLIDARNA i Građanski odbor za ljudska prava organizirali su rođendansku proslavu na kojoj je javnosti Fond „Desa i Jerko Baković“…. Više »


Udruge Roma SMŽ

Platforma 044 // VIDEO

Ovaj kratak film izrađen je u okviru projekta Platforma 044 koji ima za cilj borbu protiv siromaštva, nezaposlenosti i diskriminacije.


Udruge Roma SMŽ

Sporazum o suradnji PGP-a Sisak i pučke pravobraniteljice

Dana 9.3.2018. PGP Sisak je potpisao sporazum o suradnji s Pučkom prvobraniteljicom u cilju uspostavljanja partnerstva, odnosno uključivanja kontakt točke, PGP-a Sisak, u Mrežu anti-diskriminacijskih kontakt točaka pučke pravobrnaiteljice. Sporazum o suradnji PGP-a Sisak i pučke pravobraniteljice… Više »


Udruge Roma SMŽ

Analiza prioriteta za razvoj politika za mlade

Analiza prioriteta za razvoj politika za mlade u Sisačko – moslavačkoj, Vukovarsko – srijemskoj i Osječko – baranjskoj županiji


Udruge Roma SMŽ

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti

PGP Sisak je štandom postavljenim na novoj šetnici u Sisku, u sklopu aktivnosti projekata koje provodi obilježio Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.  Dan 17. listopada odlukom Ujedinjenih naroda obilježava se diljem svijeta kao dan… Više »


Udruge Roma SMŽ

Zagrebačka deklaracija o pristupu osobnim dokumentima i registraciji iz 2011. godine

Zagreb Declaration – Zagrebačka deklaracija


Udruge Roma SMŽ

PGP Sisak na predstavljanju istraživanja o diskriminaciji Ureda pučkog pravobranitelja

PGP Sisak u ponedjeljak 11.9.2017. je sudjelovao na predstavljanju rezultata „Istraživanja o stavovima i razini svijesti o diskriminaciji i pojavnim oblicima diskriminacije“ u Kući Europe u Zagrebu. Istraživanje je provedeno u 2016. u suradnji s agencijom IPSOS,… Više »


Udruge Roma SMŽ

Spriječimo apatridnost zajedno!


Udruge Roma SMŽ

Osobe bez državljanstva u Hrvatskoj

U okviru projektnih aktivnosti na projektu “Prevencija apatridnosti u romskoj populaciji u Hrvatskoj” izradili smo drugi po redu video (kratak film) u kojem predstavljamo problem naše stranke Ruže Nikolić, pripadnice romske nacionalne manjine, te Vas ovim putem pozivamo… Više »


Udruge Roma SMŽ

Svjetski dan izbjeglica 2017. u Sisku

PGP Sisak je dana 20.06.2017. u Sisku obilježio Svjetski dan izbjeglica. U središtu grada, na novoj pješačkoj zoni, PGP je imao promotivni štand i informirao građane o pravima izbjeglica i migranata. Mnogi građani su pokazali empatiju i… Više »


Udruge Roma SMŽ

Svjetski dan izbjeglica

#UzIzbjeglice #RefugeeDay


Udruge Roma SMŽ

Sada je pravo vrijeme za: Jel’ te netko pitao za mišljenje?

Pozivamo građane cijele naše županije da u skladu s održanim izborima i novo/staro izabranom vlašću podjele s nama svoje sugestije, mišljenja, probleme i potrebe za dobrobit cijele svoje zajednice. Veseli nas da Platforma 044 prvotno financirana od… Više »


Udruge Roma SMŽ

PGP Sisak u emisiji Potraga na RTL televiziji!

U potrazi za ljudima bez državljanstva: oni su bez papira, bez prava i potpuno nevidljivi http://www.vijesti.rtl.hr/potraga/2684063/u-potrazi-za-ljudima-bez-drzavljanstva-oni-su-bez-papira-bez-prava-i-potpuno-nevidljivi/